Colau tem que l'1-O "sigui unilateral respecte a la meitat del poble"

Acusa el 'processisme' d'anar "amb presses" per fer una cosa que és "complexa i difícil d'aconseguir"

 

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha defensat la seva posició sobre el referèndum en un missatge al Facebook on ha dit que "lamentablement té tota la pinta de ser una consulta feta amb presses". Colau qualifica de "processisme" les forces que promouen el referèndum i les acusa d'haver "jugat sempre amb les presses". Davant d'això, l'alcaldessa afirma que no comparteix "l'ara o mai" com tampoc comparteix "el vot de la teva vida any rere any".

 

Colau destaca que no ho comparteix perquè considera que "és enganyar a la gent, presentant com a senzill una cosa que objectivament és complexa i difícil d'aconseguir". Així mateix, assegura que ha volgut enviar el missatge perquè li preocupa el que "està passant" i es defensa dels atacs recordant que "és legítim dubtar" i "no acceptar plantejaments binaris". L'alcaldessa escriu que a ella no li preocupa que el "referèndum" sigui "unilateral" respecte al govern del PP, però sí que "sigui unilateral respecte a la meitat del poble que 'té dret a decidir'"

 

Colau acaba reivindicant "els matisos, els dubtes, el debat honest sense que algú et col·loqui en el bàndol dels traïdors si no dones la resposta que el règim binari ha previst". I recomana cuidar sobretot "les formes de fer política". "Escoltem-nos, respectem-nos, fem un esforç per entendre les raons dels altres... perquè el que sí és segur és que, el 2 d'octubre, passi el que passi l'1 d'octubre, haurem de fer avançar Catalunya junts, o fracassarem tots", acaba.

 

 

Comentaris