El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Colau: “Sembla difícil que es pugui fer ja un referèndum amb garanties”
  • CA

 

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha expressat aquest divendres el seu pessimisme sobre l’1-O. En declaracions a la Cadena SER, la màxima dirigent del govern municipal ha comentat que, tal i com està la situació, “sembla difícil que es pugui fer ja un referèndum amb garanties” i ha assegurat no poder  “respondre” a la pregunta de si anirà o no a votar. Colau creu que “lamentablement, a causa del bloqueig del PP, no es donen les condicions” perquè el referèndum es pugui considerar com a tal.

 

“Com a Ajuntament de Barcelona creiem que s’ha de fer un referèndum efectiu, de fet som part del Pacte Nacional pel Referèndum”, ha recordat. També ha dit que el consistori estarà “encantat” de posar facilitats a “processos participatius, manifestacions o urnes sense que sigui un referèndum”. Ara bé, ha afegit, “no s’han de precipitar els esdeveniments, s’ha de fer una crida a no tirar la tovallola,  a no judicialitzar el procés i a reprendre el camí de la política”.

L’acaldessa ha lamentat les crítiques que reben els Comuns pel que fa al seu posicionament sobre l’1-O i ha considerat que “el bloqueig del PP” i la “unilateralitat d’algunes qüestions” per part del Govern català fan que finalment es busqui “un tercer culpable” dels problemes. Colau ha assegurat que els Comuns han treballat “incansablement perquè el referèndum se celebri” però que aquest ha d’interpel·lar al conjunt de la ciutadania.

 

D’altra banda, preguntada sobre si seria la candidata d’En Comú Podem si s’acabessin convocant unes eleccions autonòmiques, Colau ha asseverat que ho descarta “totalment”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa