El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Colau rebutja la petició del Defensor del Poble espanyol de treure els llaços grocs d’edificis públics
  • CA

 

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha defensat aquest dilluns els llaços grocs en espais públics davant la petició del Defensor del Poble espanyol, Francisco Fernández Marugán, que es retirin aquests símbols d’edificis públics. En declaracions a La Sexta, Colau ha explicat que en una democràcia és precisament l’espai públic on s’expressa l’opinió pública i la política i ha vinculat els llaços grocs a la llibertat d’expressió. “Hem de decidir que si volem viure en democràcia, l’espai públic no és neutral, en una dictadura sí que es pot pretendre que sigui uniforme, però en una democràcia tothom pot expressar-se lliurement”, ha assenyalat.

 

Fernández Marugán ha demanat que es retirin aquests símbols d’edificis públics en una declaració institucional en la qual reclama als poders públics catalans que respectin el “principi de neutralitat ideològica” que ha de regir “qualsevol societat lliure, oberta, democràtica i tolerant”.

 

No obstant això, Colau ha argumentat que la simbologia que es troba en la façana de l’Ajuntament de Barcelona es deu a una situació d'”excepcionalitat” per la presó preventiva en la qual es troben els líders independentistes i el focus s’hauria de posar en les causes d’aquesta situació. “Defensem la llibertat d’expressió i volem que acabi la causa darrere dels llaços grocs, això sí que és preocupant”, ha assegurat.

 

Per a Colau els esforços haurien de posar-se en resoldre el “conflicte de fons” que, al seu parer, significa la “judicialització” que ha fet el PP de l’assumpte i que ha generat una situació “insòlita” que “a Europa ningú entén”.

 

Preguntada per la propera Junta de Seguretat en la qual Interior vol debatre amb el Govern de la Generalitat sobre els llaços grocs, Colau ha defensat que es parli en termes polítics d’aquest assumpte i no des de l’òptica judicial ni de seguretat. Finalment ha carregat contra Ciutadans, que en l’última setmana va protagonitzar una campanya per retirar símbols independentistes de municipis de Catalunya, retreient que “viu en conflicte”.

 

“Han quedat en fora de joc després de la moció de censura i es dediquen a animar el conflicte en lloc de calmar les aigües“, ha reflexionat Colau, que ha assegurat que tots els partits haurien de portar el conflicte a la parcel·la del diàleg.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa