Colau proposa a Airbnb una reunió per ordenar l'oferta de pisos turístics

 

L'Ajuntament de Barcelona ha proposat a Airbnb reunir-se per ordenar l'oferta de lloguer vacacional a la ciutat, i li ha ofert un nou espai de diàleg en el qual abordar el compliment de la legalitat vigent i l'erradicació definitiva dels anuncis dels pisos turístics il·legals en la plataforma.

 

El Govern d'Ada Colau ha enviat una carta que insisteix a oferir un espai de diàleg "amb l'única plataforma d'allotjaments turístics que segueix operant a la ciutat al marge de la legalitat", i que no forma part de la taula de treball amb altres plataformes.

La missiva, enviada des de l'àrea d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat i des de la Regidoria d'Empresa i Turisme, recorda que la "voluntat i l'esforç de l'Ajuntament és treballar per encaixar dins la legalitat vigent el lloguer d'habitatges sencers per a pisos turístics".

 

 

L'executiu municipal ha recordat que l'Ajuntament actua contra els pisos turístics il·legals, i no aborda el 'home sharing' -el lloguer d'habitacions a pisos compartits-, que és un assumpte pendent de regular per part de la Generalitat, ha assenyalat.

L'Ajuntament ja ha formalitzat la sanció de 600.000 euros a Airbnb per reincidència en oferir pisos turístics sense llicència, i ha recordat que en prepara una altra de la mateixa quantia perquè la plataforma compleixi la normativa i retiri aquests pisos il·legals.

 

Comentaris