El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Colau posarà “totes les facilitats” per participar “en el que sigui”
  • CA

 

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha expressat aquest dilluns la seva “predisposició” a votar l’1 d’octubre, tot i que ha expressat els seus “dubtes” sobre si aquesta convocatòria serà un referèndum efectiu.

Durant la presentació de l’Observatori Metropolità de l’Habitatge, Colau ha assegurat que Barcelona posarà “totes les facilitats per participar en el que sigui, sigui l’1-O una mobilització a favor del dret a decidir o si s’aconsegueix fer un referèndum efectiu“.

 

“Com tots els ajuntaments del país, tots estem predisposats a facilitar la participació ciutadana“, ha afegit, tot i que ha recordat que encara no hi ha cap convocatòria ni cap requeriment formal per part del Govern. L’alcaldessa ha aprofitat per demanar “respecte” als independentistes per les posicions que està plantejant Catalunya en Comú (CatComú).

Aquest cap de setmana, la coordinadora nacional de CatComú va fixat que l’1 d’octubre és una “mobilització” i no un referèndum amb caràcter vinculant. La nova confluència remarca que la proposta del Govern “no és una proposta de resolució de conflicte” sinó “d’afirmació de sobirania de Catalunya i del dret a decidir enfront de la negativa del PP”, i és en aquest context que els ‘Comuns’ posposen per als propers mesos el debat sobre si fer una crida a la participació.

 

La coordinadora ha decidit el posicionament del partit sobre el referèndum de l’1-O sobre tres documents. A més del que s’ha acabat imposant, hi havia un altre que demanava fer campanya per la participació de forma “crítica” i un darrer que se centrava a rebutjar qualsevol tipus de participació. El document de no participar es va retirar durant el debat i el de la coordinadora es va imposar per una àmplia majoria.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa