Colau pacta amb els acampats de Sant Jaume que la protesta convisqui amb la Mercè

Jaume Asens diu que els concentrats debaten aquesta nit com "reduir" la protesta perquè s'hi puguin desenvolupar les activitats programades

 

L'Ajuntament de Barcelona ha acordat aquest dimecres amb els acampats de la plaça Sant Jaume que la protesta sigui "compatible" amb les activitats que s'han programat en aquest espai durant les festes de la Mercè. Això és el que ha dit el tercer tinent d'alcaldia de l'Ajuntament, Jaume Asens, que ha explicat que els concentrats debaten aquesta nit en assemblea com "reduir" la protesta per fer-la "compatible" amb les festes. "Esperem que en les pròximes hores o dies es pugui modificar [la protesta]", ha dit Asens. Segons ha explicat, una de les opcions que contemplen els acampats és reduir la protesta a quatre tendes de campanya i que una d'elles ocupi el centre de la plaça.

 

Asens ha remarcat que han trobat una "bona disposició" per part dels acampats per fer la protesta "compatible" amb les festes. Ha explicat que, un cop determinin la "fórmula" per "reduir" la concentració, comunicaran aquesta decisió a l'Ajuntament. "Tenim els telèfons respectius i estarem en contacte permanent", ha indicat. 

 

El tercer tinent d'alcaldia de l'Ajuntament ha reclamat als concentrats que facin una "pausa" en la protesta. Asens ha dit que les festes també són un "espai de reivindicació", especialment "en un moment d'excepcionalitat", però ha apel·lat a la "responsabilitat" i al "sentit comú" per fer que els veïns puguin "gaudir" de les festes. 

 

 

Asens ha explicat que l'Ajuntament va començar a establir converses amb els acampats el dilluns per tal de conèixer les seves reivindicacions i intencions i per dir-los que"l'acampada en els termes en els quals està ara" és "incompatible" amb les diferents activitats culturals que es desenvolupen a la plaça Sant Jaume durant les festes, com els capgrossos i els castellers.

 

Comentaris