Colau: "No oblidarem mai les víctimes del 17A"

Titlla d'"acte covard" els atemptats del 17-A: "Volien fer-nos mal però no van contagiar-nos el seu odi"

 

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha titllat d'"acte covard" els atemptats del 17-A en una declaració institucional amb motiu del primer aniversari dels atacs a la capital i a Cambrils. "Volien fer-nos mal però no van contagiar-nos el seu odi", ha sentenciat Colau. La batlle ha reivindicat Barcelona com a "ciutat de pau" i ha apuntat que la ciutat no ha renunciat als seus "valors" i conviccions. Pel que fa a l'homenatge d'aquest divendres, Colau ha demanat que els actes commemoratius tinguin a les víctimes com a "úniques protagonistes". L'alcaldessa ha reiterat el condol als familiars i amics de les setze víctimes mortals i les ha enumerades una per una, emocionant-se especialment en referir-se als dos menors que van perdre la vida, Julian Cadman i Xavi Martínez i abans d'afirmar que la ciutat "no oblidarà mai els seus noms". L'alcaldessa ha afirmat que els valors i conviccions a favor de la pau dels barcelonins "un any després són més forts que mai". "Som i serem una ciutat de pau", ha reblat.

  

Barcelona, segons Colau, continuarà sent una "ciutat oberta a totes les persones que fugen de la guerra, la fam i la violència". I és que el terror que va causar setze víctimes a Barcelona és el mateix al qual s'enfronten "quotidianament els ciutadans de Síria, d'Iraq, d'Afganistan o del Iemen", a parer de l'alcaldessa. En el seu discurs, l'alcaldessa ha agraït la "professionalitat" dels cossos de seguretat i dels serveis públics i la solidaritat amb les víctimes "que va arribar de tot el món". "Entitats i ciutadans d'arreu que el 17 d'agost i els dies posteriors van donar el millor de si mateixos en el pitjor moment per a tots nosaltres", ha dit Colau, que ha considerat que tot i que aquells van ser "dies tristos" la ciutat va treure "el millor de si mateixa".

 

  

En referència a l'acte de record i solidaritat amb les víctimes i els seus familiars que tindrà lloc aquest divendres a Plaça Catalunya, ha recordat que "tothom és convidat a participar-hi" i ha remarcat que l'homenatge tindrà a les víctimes com a "úniques protagonistes". Les afirmacions de l'alcaldessa arriben setmanes després que la presència del rei espanyol Felip VI a la commemoració organitzada per l'Ajuntament ha generat polèmica a les entitats independentistes com l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), que ha rebutjat la invitació de Colau, per tal de no coincidir amb el monarca. L'alcaldessa ha dit sentir "orgull" per una ciutadania que va omplir espontàniament la Rambla de mostres de condol i va omplir places i carrers al crit de no tenim por". Des de l'Ajuntament de Barcelona han treballat per catalogar i digitalitzar els més de dotze mil objectes, documents i expressions de condol que es van recollir durant aquells dies i obertes a la ciutadania a través del web 'Memorial La Rambla 17A'.

 

Comentaris