Colau intenta calmar hotelers i restauradors davant la 'turismefòbia'

L'alcaldessa els ha fet arribar una carta on afirma que posarà "tots els mitjans al seu abast" perquè fets com els de l'atac al bus turístic "no es repeteixin"

 

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha fet arribat una carta a la Confederació Empresarial d'Hosteleria i Restauració de Catalunya per expressar el compromís del govern municipal amb el sector turístic. El text, datat del 4 d'agost és en resposta a un escrit que l'entitat va enviar a la batlle expressant la seva angoixa davant l'atac d'Arran a un bus turístic el passat 27 de juliol. "El govern municipal condemna i rebutja taxativament els fets", adverteix Colau que afirma que l'executiu local "posarà tots els mitjans al seu abast" per evitar que una situació com aquesta torni a repetir-se. Així mateix emplaça els empresaris a reunir-se amb ella després de les vacances per "avaluar junts la situació" i abordar els "reptes de futur". La batlle també demana a l'entitat que transmeti el seu suport "a tots els treballadors i establiments que han patit atacs o intimidacions".

La carta d'Ada Colau parteix del fet que el turisme "és una activitat positiva per la ciutat" i adverteix que cal actuar per "disminuir l'impacte negatiu". En aquesta línia afegeix que l'executiu local vol "que els beneficis que produeix irradiïn en el conjunt de veïns i veïnes, millorant la seva qualitat de vida". Ena quest sentit considera que aquest és un repte comú de les administracions i de la resta d'entitats públiques i privades. Per això, explica, l'Ajuntament ha fet partícips tots els agents de la ciutat, fins hi tot els que manifesten "malestar amb les externalitats negatives de l'activitat turística" i els ha emplaçat a compartir els coneixements i utilitzar el diàleg per torbar una sortida.

 

 

"A aquest debat res aporten accions com les reivindicades per Arran, al contrari", considera Colau que assegura que "el govern municipal posarà tots els mitjans al seu abast per evitar que fets com els que s'han produït tornin a repetir-se". La batlle, també aprofita l'escrit per recordar que el govern local ha "condemnat i rebutjat taxativament" l'atac d'Arran i indicar que Transports Metropolitans de Barcelona ha traslladat tota la informació dels fets als jutjats: "Ara correspon a la Fiscalia i al jutge actuar conforme a dret", subratlla.

 

Comentaris