El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Colau explica que li van oferir “acabar la Universitat fàcilment”
  • CA

 

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha explicat aquest dijous que a ella també li van oferir “acabar la Universitat fàcilment“. En una entrevista a Els Matins, ha dit que ella va estudiar la carrera de Filosofia, però no té totes les assignatures aprovades. És per això que, preguntada sobre la polèmica dels màsters, ha afirmat que “una alta directiva d’una multinacional” li va “oferir aprovar unes assignatures”. “No semblava de mala fe”, ha matisat, “però vaig veure que això succeïa”, ha apuntat. De totes maneres, ha reiterat que ella s’hi va negar i que “quan tingui temps” mirarà d’aprovar aquestes assignatures. També ha explicat que quan ella es va presentar a l’alcaldia de Barcelona, va penjar a internet el seu expedient acadèmic per tal de no trobar-se amb problemes o que l’acusessin d’ocultar-lo

 

Per altra banda, ha confirmat que està disposada a ser una altra vegada candidata a batlle de Barcelona. Preguntada sobre la possibilitat que es presenti Manuel Valls per part de Ciudadanos i que l’independentisme articuli una llista conjunta, Colau s’ha negat a acceptar que Barcelona en Comú quedi en terra de ningú. “Tot el contrari“, ha etzibat, i ha demanat que “el debat nacional” no es traslladi al municipal. “Seria un error”, ha afirmat.

 

Sobre el conflicte entre Catalunya i Espanya, Colau ha celebrat que hi hagi diputats independentistes com Joan Tardà que demanin un referèndum pactat amb l’Estat espanyol. “Un referèndum s’ha de fer, però tothom s’hi ha de sentir partícep“, ha assegurat l’alcaldessa, que alhora ha reconegut que “l’Estat autonòmic està esgotat“. “S’ha de super l’estat actual, però des de la democràcia i l’acord”, ha dit.

 

En l’àmbit municipal, Colau ha reconegut la mala situació en la què es troba Ciutat Vella. “Hi ha els narcopisos i estan augmentant els furts”, ha dit, i és per això que ha insistit que “s’han de posar més recursos“. En aquesta línia, ha demanat més col·laboració al Govern de la Generalitat, apuntant que “els mateixos Mossos d’Esquadra han dit que a les nits falten agents a Ciutat Vella“.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa