El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Colau denunciarà Arran per l’atac al bus turístic
  • CA

 

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha anunciat que es denunciaran els responsables de l’atac a un Bus Turístic dijous a la zona del Camp Nou. “Hem demanat informe i denunciarem atac”, ha escrit Colau en una piulada on també ha manifestat que “protestar pel turisme no pot passar mai per intimidar persones ni fer malbé equipaments”, ha afegit. Dijous al matí, un grup d’encaputxats va acostar-se a un Bus Turístic que estava en ruta a la zona del Camp Nou i van fer causar-hi nombrosos desperfectes. Van fer una pintada amb esprai al vidre frontal del vehicle la frase: ‘El Turisme mata’, i van punxar una de les rodes del vehicle, que en aquell moment transportava diversos turistes. L’acció ja ha estat reivindicada per Arran, la branca juvenil de la CUP.

 

 

L’incident, que tot i ser dijous va transcendir dissabte, ha generat diverses reaccions per part dels partits del govern municipal i de la oposició. La regidora i portaveu adjunta del Grup Demòcrata, denominació municipal del PDeCAT, Sònia Recasens, ha exigit en un comunicat que Colau “depuri responsabilitats” per saber “qui va ocultar l’atac al Bus Turístic” i el motiu pel qual “no es van denunciar immediatament” els fets. 

“El silenci davant aquests fets, tant de l’alcaldesa com del tinent d’alcalde d’Empresa, Jaume Collboni, i el regidor de Turisme, Agustí Colom, els fa còmplices”, ha assenyalat Recasens, qui considera que a Colau, en qualitat de màxima responsable de la seguretat a la ciutat, l’incident “se li ha escapat de les mans”. “Per això, demanem que traspassi les seves competències de seguretat en un regidor del govern, que entomi les responsabilitats de forma clara i sense ambigüitats i que s’hi dediqui de manera exclusiva”, ha sol·licitat. “Tolerància zero contra la turismefòbia”; ha conclòs.

 

Per la seva part, el president del grup municipal de Partit Popular Català (PPC), Alberto Fernández Díaz, s’ha referit de nou a l’incident i ha denunciat la situació de violència contra el sector turístic que s’està vivint a la ciutat. Una situació que el dirigent popular ha batejat com a ‘Turisme Borroka’ fent un símil amb la ‘Kale borroka’, denominació als episodis de violència als carrers que s’havien viscut al País Basc i que reivindicaven membres i simpatitzants de l’esquera ‘abertzale’.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa