El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Colau demana disculpes per les seves declaracions sobre les assignatures de la UB
  • CA

 

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat disculpes per les declaracions que va fer aquest dijous a ‘Els Matins’ de TV3, on va explicar que una empresària d’una multinacional li va “oferir aprovar unes assignatures”. En una entrevista aquest divendres a Catalunya Ràdio, Colau ha reconegut que va comentar “una anècdota personal en un context on hi havia un debat molt encès”. Segons ella, aquesta anècdota li va explicar a Lídia Heredia en una conversa informal; i la presentadora del programa li hauria demanar que també ho expliqués a l’entrevista. De totes maneres, aquest dijous no ha aclarit qui va ser la directiva que li va fer la proposta.

 

Les seves declaracions van generar polèmica, i poc després la Universitat de Barcelona (UB) va decidir estirar-li les orelles . En un seguit de piulades a Twitter, el centre va assegurar que demanaria explicacions a Colau per les insinuacions que va fer. “No podem permetre cap ombra de dubte sobre les nostres titulacions“, advertia la UB. “Esperaríem que qualsevol sospita sigui denunciada però de manera clara i puntual”, subratlla.

 

A l’entrevista a TV3, Colau va explicar, quan va ser preguntada per la polèmica actual dels màsters i les tesis de polítics, que “una alta directiva d’una multinacional” li va “oferir aprovar unes assignatures fàcilment”. “No semblava de mala fe”, va matisar, “però vaig veure que això succeïa”, va apuntar. De totes maneres, va deixar clar que ella s’hi va negar i que “quan tingui temps” mirarà d’aprovar aquestes assignatures. També va explicar que quan ella es va presentar a l’alcaldia de Barcelona, va penjar a internet el seu expedient acadèmic per tal de no trobar-se amb problemes o que l’acusessin d’ocultar-lo. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa