Colau creu que la feina negociadora al metro "es comença a veure"

L'alcaldessa comparteix que el comitè hagi demanat millores laborals després d'anys de retallades

 

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reivindicat aquest dimarts que "s'ha fet molta feina" per acabar amb les vagues continuades al metro, una feina, ha dit, "que es comença a veure". En declaracions a TV3, però, l'alcaldessa ha cridat a la prudència i ha demanat esperar a conèixer quina decisió acaben prenent els treballadors en assemblea sobre l'última proposta de conveni, un cop el comitè ha acceptat traslladar-la a votació.

 

"No ens hem d'anticipar. És el moment dels treballadors i hem d'esperar", ha apuntat. Colau ha assegurat que comparteix que el comitè d'empresa hagi demanat millores laborals després d'anys de retallades, però ha insistit que TMB tenia uns "límits pressupostaris i legals" en aquesta negociació als quals ja ha arribat.

 

Colau ha remarcat que des de l'Ajuntament i des de l'Àrea Metropolitana s'ha respost "de forma positiva" a totes les demandes del comitè, amb un total de 23 MEUR en millores laborals per aquest nou conveni. Ha subratllat que hi ha uns límits "per la maleïda llei Montoro", però ha insistit que "sobre la taula hi ha millores en totes les qüestions que plantejaven els treballadors".

 

Al seu parer, els treballadors no és que s'aprofitin de quin partit està governant ara mateix Barcelona, sinó que simplement "s'espera més" de BComú, i ho ha trobat lògic. "Jo estic d'acord que després d'anys de retallades els treballadors han d'exigir millores", ha assegurat.

 

Comentaris