Colau confessa que s'ha plantejat deixar la política

Ho afirma després de l'anunci de la marxa de Xavier Domènech i afegeix que continua per "responsabilitat"

 

Ada Colau ha fet crítica interna i ha confessat que "potser" es van "equivocar" quan van demanar a Xavier Domènech "que després de guanyar dues eleccions al Congrés, encapçalés unes eleccions catalanes, assumís la coordinació del nou espai dels comuns i a més fos secretari general de Podem a Catalunya per ajudar la confluència". L'alcaldessa de Barcelona ha reaccionat així a la dimissió de tots els càrrecs de Domènech, al qual ha agraït "l'enorme esforç" que ha fet mentre els ha ostentat. Colau ha aprofitat per fer també crítica d'una política "que trinxa persones" i ha confessat que ella també s'ha "plantejat deixar-ho en més d'una ocasió el darrer any". Ha subratllat que "de moment" continua "per responsabilitat", però ha advertit que "hi hauria d'haver límits o al final només es dedicaran a la política homes rics, sense escrúpols, corruptes i sense responsabilitats familiars".

 

Colau afirma en un escrit al seu compte de Facebook que el pas de Domènech per la primera línia de la política l'ha fet "amb grans dosis de feina, de compromís, però també de desgast personal i sacrifici familiar".

 

I per això considera que "per honestedat" cal que els comuns es preguntin si "realment calia" que una sola persona "assumís tanta càrrega".

 

És aleshores quan subratlla que els membres de l'espai dels comuns no són polítics professionals, ni estan "entrenats per a la "selva" de "les pressions, les difamacions, les negociacions hipòcrites o el cinisme". I afirma que no els mou l'"ambició de poder", sinó el "compromís amb la gent".

 

Però també confessa que aquesta pressió no és gratuïta, i que ella, "igual que molts companys", també s'ha "plantejat deixar-ho en més d'una ocasió en el darrer any", que, indica, "ha estat especialment dur". Afegeix que resisteix "per responsabilitat", pel "gran equip humà" i perquè "és un honor treballar" per la ciutat amb un "projecte col·lectiu transformador sense cap mena de poder mediàtic ni econòmic darrera". 

 

 

Amb tot, alerta que "hi hauria d'haver límits, o al final només es dedicaran a la política homes rics, sense escrúpols, corruptes i sense responsabilitats familiars". Potser "ara sona a caricatura, però no n'estem tan lluny", assegura l'alcaldessa.

 

Finalment, Colau afirma que la política de la "lluita partidista que oblida els grans objectius i dificulta els consensos", o la dels "ritmes frenètics incompatibles amb la criança i la cura de les persones", "no ens agrada i no és la nostra".

 

I conclou: "Segons la visió clàssica patriarcal de la política, compartir aquestes reflexions seria considerat un signe de feblesa i una crisi a la organització. Per a mi és tot el contrari: denunciar una política que trinxa persones i reivindicar la nostra humanitat, és la nostra fortalesa, és la nostra esperança d'un futur millor".

 

Comentaris