Colau apel·la a la "responsabilitat" dels treballadors d'Eulen

L'alcaldessa de Barcelona adverteix que arribar a un laude seria "un fracàs"

 

 

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha fet una crida a la "responsabilitat" dels treballadors de l'empresa Eulen perquè convoquin una nova assemblea i sotmetin a votació la proposta de mediació de la Generalitat. La batlle ha considerat que arribar a l'extrem d'haver d'aplicar un laude d'arbitratge obligatori seria un "fracàs", tot i que ha admès que la situació "no es pot allargar més". Per aquest motiu ha demanat als empleats que valorin "les conquestes" que han aconseguit fins ara, referint-se a la resta de punts de l'acord plantejat pel departament de Treball que fan referència a aspectes com l'increment de personal. L'alcaldessa de Barcelona ha fet aquestes declaracions després de reunir-se aquest divendres amb el ministre de Foment, Íñigo de la Serna a la Delegació del Govern a la capital catalana.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, han valorat "positivament" que el comitè de vaga hagi convocat una nova reunió aquest divendres per la tarda per decidir si sotmet a votació la proposta de mediació de la Generalitat. "Seria ideal que tot es resolgués abans de dilluns i que fos per la via de l'acord i no per una altra", ha apuntat la batlle. Colau ha considerat que arribar a un laude d'arbitratge obligatori seria "un fracàs no desitjable" i ha advertit que l'administració que té competència sobre l'Aeroport del Prat - l'Estat - és qui ha de valorar les possibilitats que hi ha i si aquesta "és l'última a la qual ha de recórrer", ha apuntat la batlle que ha dit que sigui com sigui "aquesta situació no es pot allargar més". 

 


En aquesta línia ha aprofitat per fer una crida "a la responsabilitat" de la plantilla i ha demanat als empleats dels controls de seguretat de l''eroport del Prat que valorin "les conquestes" que han aconseguit en poc temps, referint-se a la resta de punts de la proposta de mediació del departament de Treball que inclou aspectes com l'increment de personal que exigien.  Per la seva banda, el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha explicat que el govern de l'Estat i l'Ajuntament de la capital catalana han acordat establir "mecanismes de diàleg fluids per tenir una informació el més realista possible de cara les properes setmanes". 

 

Comentaris