El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Colau als independentistes: “Hi ha objectius que necessiten més temps del que voldries”
  • CA

 

L’alcaldessa de Barcelona, ??Ada Colau, ha assegurat que l’objectiu d’un referèndum sobre la independència de Catalunya no és senzill i ha demanat a l’independentisme que s’assumeixi la complexitat d’aconseguir-ho: “Hi ha objectius difícils que necessiten més temps del que voldries”. En una entrevista d”El Periódico’, Colau defensa que la votació és irrenunciable “perquè la crisi del model autonòmic és irreversible, però no es pot precipitar”. “JxSí tenen pressa perquè no han complert el seu compromís electoral de proclamar la independència en 18 mesos”, considera Colau, que afegeix que el sobiranisme no ha d’esperar a que canviïn les majories parlamentàries al Congrés per exigir exercir el seu dret.

 

Així, recorda el canvi ocorregut amb l’arribada de més diputats a la cambra baixa que defensen el referèndum —amb la irrupció de Podemos— i també amb les alcaldies aconseguides pels anomenats ‘alcaldes del canvi’ en diverses capitals d’Espanya: “Queda molt camí per recórrer però el debat obert a Espanya sobre el procés constituent és el millor aliat de Catalunya”.

Preguntada sobre el paper que exercirà l’Ajuntament de Barcelona quan es convoqui l’1-O, ha asseverat que no posarà en perill “a la institució ni a un sol funcionari que pugui trobar-se en una situació de risc o de compromís “, de manera que no facilitarà la votació des del consistori si no es donen garanties. “Si hi ha inseguretat o incertesa, mai demanaré a cap funcionari públic que es posi en una situació compromesa”, ha afegit, i ha insistit que el Govern ha de donar els detalls de com serà el referèndum i de quines garanties tindrà, ja que veu difícil que hi puguin ser totes atès que la votació està prevista per d’aquí a tres mesos i encara no s’ha convocat formalment.

“De fet, l’última notícia que tenim és que ha quedat desert el concurs per a la compra d’urnes, el que no dóna molta confiança”, ha sentenciat. Sobre l’impacte de l’1-O a Barcelona, ??ha defensat que “en cap cas” els diferents posicionaments de BComú i el PSC —amb qui governa— davant el referèndum afectaran l’estabilitat de l’Executiu municipal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa