El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Col·lectius d’immigrants criden a participar l’11S per reclamar la República
  • CA

 

 

L’independentisme continua amb un dels mantres eterns, l’ampliació de la base social. És a dir, sumar col·lectius que fins ara eren refrectaris al procés o bé no s’hi sentien cridats. Per això, l’ANC ha volgut atorgar tot els honors a una roda de premsa celebrada aquest migdia a la seu nacional de l’entitat, en què diversos col·lectius d’immigrants han demanat no només participar a la manifestació de l’11 de Setembre sinó reclamar la República per garantir els drets socials i convertir-se en “ciutadans de primera”. 

 

Saoka Kingolo, membre del Secretariat Nacional de l’ANC, Natasha Males, del col·lectiu Sí amb nosaltres, Shezra Javed, de l’Associació de Treballadors Paquistanesos i Karim El Otmani, de l’Associació Espai Democràtic Intercultural han estat els encarregats de defensar la participació en la manifestació. A més, tots han coincidit en “voler participar en la identitat d’aquest país, en la nova república”.  “Volem defensar els nostres drets i que siguin compartits amb els interessos nacionals”, ha remarcat Kingolo. 

 

 

Els líders d’aquests col·lectius recorden que s’ha de tenir present “ja avui” els immigrants. “Si volen que s’impliquin en el procés, amb voluntat política, cal que se sentin cridats”, ha afegit. “Hem de construir aquesta República entre tots”, han reblat. Tots quatre han presentat la Crida en forma de document que destaca que “la victòria de la democràcia a Catalunya tan sols és possible si fem una República on els ciutadans i ciutadanes siguem iguals en drets i deures, més enllà de les nostres cultures d’origen, identitats, creences i ideologies”. 

 

Els col·lectius també remarquen dels “mecanismes d’exclusió legal” que estableix la llei d’estrangeria així “com la suspensió, per part de l’Estat espanyol, de lleis aprovades pel Parlament de Catalunya”. Per això criden a manifestar-se, en el tram 9 de la concentració per “assumir la República com un projecte col·lectiu i inclusiu”. 

 

 

 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa