El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El CNP i els Mossos es vanten de la seva entesa
  • CA

Dia gran del Cos Nacional de Policia a Catalunya. El CNP ha celebrat aquest migdia la seva festa patronal al Fòrum de Barcelona. Una commemoració que ha servit per mostrar sense embuts la lluna de mel entre els Mossos i el Cos Nacional de Policia després de l’atzucac que van viure arran del Primer d’Octubre. La cúpula dels Mossos i d’Interior han assistit a la celebració, gest que ha estat destacat per les autoritats polítiques i policials que la patrocinaven. “Lleialtat”, “col·laboració” o “coordinació” han estat els conceptes més utilitzats per remarcar la nova etapa de relacions que viuen les policies que treballen a Catalunya. 

 

 

El primer en subratllar aquesta cooperació ha estat el cap del CNP a Catalunya, el comissari principal José Antonio Togores. “Sumar esforços com a policia, des del respecte, la lleialtat institucional i la coordinació dels cossos i forces de seguretat”, ha posat com a deures als comandaments policials i polítics que seien a les primeres files de l’auditori. 

 

Una idea que ha reblat la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera , en el seu discurs. En les primeres paraules, Cunillera s’ha dirigit al secretari general d’Interior, Brauli Duart, i al flamant director general de la policia, Pere Ferrer, així com el cap del cos, el comissari Eduard Sallent. “La vostra presència és una demostració clara de la nostra bona feina i col·laboració, i mostra que per sota l’uniforme, els guia un únic objectiu, el servei als ciutadans”, ha assegurat. 

 

En la mateixa línia, s’ha expressat el director general de policia espanyola, Francisco Pardo, que sense deixar de criticar els que “s’estimen més el xoc que la convivència” ha lloat la col·laboració entre totes les policies, des del CNP als Mossos, de la Guàrdia Civil a les policies locals de Catalunya. 

 

La cerimònia, on també ha tingut lloc el català en les al·locucions, ha comptat amb la presència de tot el ferro de la seguretat a Catalunya. A més de tota la prefectura dels Mossos, han repartit les condecoracions, distincions i medalles, el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús Maria Barrientos; el fiscal en cap de Catalunya, Francesc Bañeres, el general en cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, Pedro Garrido; el delegat de seguretat de l’ajuntament de Barcelona, Albert Batlle; el regidor Manel Valls i el regidor del PP, Josep Bou; diputats a Madrid, com el socialista José Zaragoza; l’exdelegat del govern espanyol, Enric Millo o la número dos del PP per Barcelona el 10-N, Llanos de Luna. Entre els distingits, els caps de seguretat del Barça i l’Espanyol, de la SEAT o Abertis, o el cap de la Comissaria Superior de Coordinació Territorial, el comissari David Boneta. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa