El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El CNP i BKA alemanya desarticulen una màfia que finançava grups neonazis internacionals
  • CA

 

Cop al finançament de les organitzacions d’extrema dreta i neonazis. Operació conjunta del Cos Nacional i la policia federal alemanya, la BKA, als Països  Catalans per tallar de soca-rel l’expansió dels Street Gang United Tribuns, una organització mafiosa que a través de la venda de drogues i la seguretat de locals d’oci fiancia organitzacions neonazis a nivell internacional i estatal. L’operació compta amb un balanç de 16 detinguts i 18 escorcolls.

Segons ha informat la policia, la investigació va començar quan els serveis d’informació van detectar la inauguració del Clubhouse (la seu) d’United Tribuns Nomads Spain a Mallorca.   Les primeres perquisicions ja van constatar que hi havia membres amb antecents per delictes violents i contra la salud pública, així com per dedicar-se a la seguretat de locals d’oci com un instrument per dominar “territoris” de mercat de drogues, la prostitució o l’esbarjo. L’organització va començar a expandir-se a Lleida, Barcelona, Girona, Madrid, Tenerife i ara s’establia a València.

L’informe de la policia dirigit perl Jutjat d’Instrucció número 7 de Palma desgrana que la fabricació i comercialització de drogues així com la seguretat de prostíbuls i locals d’oci -que també els hi permetia el control- servia per finançar grups “d’extrema dreta radical i violenta”. Concretament, “grups ultres de futbol i organitzacions neonazis que difonen postulats ideològics basats contra minories vulnerables”.

El funcionament dels United Tribuns Nomads responia a una aparença de legalitat com associació, de funcionament piramidal i estètica ritual similar a Els Àngels de l’Infern o Satudarah. De fet, a la zona de l’Arenal de Mallorca es van imposar a d’altres organitzacions a través d’enfrontaments violents. No prou amb això, els Tribuns es dedicaven al “vuelco”, és a dir, fer-se passar per policies per robar a d’altres organitzacions. En el decomís dels escorcolls s’han trobat uniformes policials, plaques identificatives del CNP i de la Guàrdia Civil i balisses de localització per GPS.  En l’operació també s’han incautat pistoles detonadores, 100 cartutxos de 9 mm parabellum, cocaína, material per a la fabricació de drogues sintètiques i marihuana. L’activitat intensa a la xarxa ha ajudat a la policia a desmantellar la seva organització.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa