Clotas: "Estem en disposició de ser responsables, però no ve de 48 hores"

El vicepresident de la mesa recorda a Solidaritat que Alfons López Tena no es va queixar a la Junta de Portaveus

El vicepresident segon del Parlament de Catalunya subscrit al grup del PSC, Higini Clotas, ha assegurat en declaracions a TV3 que la seva formació es presenta en aquest debat d'investidura "en disposició de ser responsables" però ha matisat que "quaranta-vuit hores no influeixen sobre el grau de responsabilitat que s'ha d'exigir a les forces polítiques en aquest moment de crisi econòmica".

El socialista tampoc ha avançat el vot del seu partit en la segona votació de la investidura, ja que en la primera ja es descarta un vot no favorable. "En aquests moments no està pressa la decisió, ja que per respecte escoltarem la seva proposta i esperarem com el candidat rep les nostres propostes", ha declarat.

Resposta a SI

Respecte la demanda presentada per SI -el grup de Joan Laporta ha demanat la nul•litat d'aquesta convocatòria del ple d'investidura- ha explicat que, encara que hi haurà una reunió de la mesa per parlar del tema, "quan es va parlar d'això a la junta de portaveus ells no van posar cap objecció" i "la llei diu que la presidenta ha de preguntar als portaveus dels grups el seu posicionament sobre la investidura com així s'ha fet".

Clotas, l'únic diputat que porta nou legislatures a la cambra, també ha estat un dels homes designats per la nova presidenta, Núria de Gispert, per planificar un pla d'austeritat per la cambra catalana. En aquest sentit, el socialista ha assegurat que malgrat els dos darrers anys s'ha reduït un 10% el pressupost de la cambra, "ara estem obligats a fer una nova reducció de la despesa a partir de la racionalització i a donar exemple amb gestos".

 
 

Comentaris