El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Clam unionista contra el referèndum perquè “atempta” contra l’Estat de dret
  • CA

 

Un centenar de personalitats de diferents àmbits signen un manifest, sota el títol Por Catalunya y el conjunto de España, en què demanen al Govern de Junts pel Sí que suspengui el referèndum de l’1-O. El text, que ha avançat El Periódico de Catalunya, estableix que el referèndum “atempta a l’essència mateixa de la pervivència de l’Estat de dret” i no compleix “els requisits imprescindibles per tal que sigui democràticament homologable”.

 

Els signants sol·liciten a Madrid que dialogui per buscar “solucions positives” per Catalunya i la resta de l’Estat. Entre els impulsors del text hi figura l’exlíder d’Unió Democràtica Josep Antoni Duran i Lleida, l’exalcalde de Barcelona Jordi Hereu, l’exvicepresident del Tribunal Constitucional Eugeni Gay, la catedràtica de Filosofia Victoria Camps, l’exdirector d’ESADE Carlos Losada i alguns exconsellers i exdiputats de CiU. Els signants també denuncien l’obscurantisme que rodeja les lleis que hauran de regular el referèndum i el procés d’independència.

El manifest sosté que Catalunya és “una entitat nacional i jurídica” que “existeix abans i després de l’1-O” perquè “la seva continuïtat la garanteix, afortunadament, la historia i la seva voluntat de ser”. En els propers dies els promotors del text el faran arribar al president espanyol, Mariano Rajoy, i al català, Carles Puigdemont.

Precisament Puigdemont ha reaccionat al text aquest mateix divendres amb una piulada a Twitter on ha afirmat que “en una Catalunya lliure, el vot i l’opinió de les personalitats valdrà el mateix que el de les persones. Al vell règim no li agrada. Normal”.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa