El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Clam perquè el CEO pregunti sobre la independència
  • CA

Una campanya al Twitter reclama a la Generalitat que el seu Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) pregunti per la independència de Catalunya en els baròmetres d’opinió pública. Més de 300 usuaris s’han dirigit al compte de Twitter de la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, amb el missatge: “Demanem que el baròmetre d’opinió pública pregunti directament sobre la independència”.

I és que fins ara el CEO pregunta quina hauria de ser la relació entre Catalunya i l’Estat i dóna quatre respostes a elegir, però defuig de preguntar directament als enquestats quina posició adoptarien en un hipotètic referèndum independentista.

L’impulsor de la campanya, el ‘bloguer’ Xavier Mir, argumenta que la Generalitat hauria de formular aquesta pregunta perquè el canvi “no tindria cap cost econòmic, i permetria fer el seguiment del suport a la independència i detectar que de moment deixa d’haver-hi risc de fractura social”.

Entre els ‘twitters’ que han formulat aquesta demanda es troba l’expresident del Parlament, l’independentista Ernest Benach, un dels polítics més actius en aquesta xarxa social.

Tot i que el CEO depèn directament del president de la Generalitat, Artur Mas, la campanya està dirigida a Ortega, qui ha rebutjat que el seu departament cedeixi urnes per a la celebració de la consulta independentista del 10 d’abril a Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa