El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Ciutadans vol un ple el 6 de setembre per “commemorar el cop a la democràcia”
  • CA

 

Ciutadans retorna al curs polític parlamentari amb dues peticions de celebració de ple. Carlos Carrizosa ha anunciat en roda de premsa que el seu partit registrarà una petició per tal que se celebri un ple aquest dijous 6 de setembre “de commemoració de l’any del cop a la democràcia que es va donar al Parlament el 6 i 7 de setembre, en què es van aprovar dues lleis que vulneraven i trepitjaven els drets de l’oposició, que representaven més catalans que els diputats que es van aprofitar de la llei electoral per fer un cop a la democràcia”. En aquest sentit, Cs ha denunciat que “la presidenta Forcadell, que actuava de mutu acord amb Puigdemont, va tolerar totes les accions, fins al punt que van derogar l’Estatut i la Constitució i van posar totes els catalans en una situació jurídica sense precedents en la nostra democràcia”.

 

Per altra banda, Carlos Carrizosa també ha anunciat que registren una petició a la Mesa perquè ordeni un ple de la convivència –Cs ja el va demanar i està pendent de celebració- perquè “parlem en seu parlamentària de com podem evitar que novament una majoria de parlamentaris es pensin que tenen dret a abolir institucions i atropellar els drets dels catalans”. Finalment, el diputat de CS ha demanat al Govern, “que només pensa a separar-nos d’Espanya, que reactivi les institucions, ara paralitzades per un Govern que només pensa i actua pel procés”.

 

Tècnicament, la celebració del ple aquest dijous 6 de setembre seria possible, perquè segons ha explicat Carrizosa, “només cal escurçar els terminis de presentació d’esmenes, i que aquest dimarts la Mesa ho admeti”. Ara bé, a la Mesa hi ha majoria independentista, que té sobre la taula també la qüestió de la suspensió per part del jutge Llarena dels diputats a l’exili i a la presó. A més, ja es va anunciar que els propers 5, 6 i 7 de setembre els diputats de JxCAT es desplacen a Waterloo per mantenir una reunió estratègica amb Carles Puigdemont. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa