Ciutadans demana a Colau que l'Ajuntament no participi en el referèndum

Carina Mejías assegura que la connexió del tramvia "no és una prioritat"

La líder de C's a l'Ajuntament de Barcelona, Carina Mejías, ha demanat a l'alcaldessa, Ada Colau, que "deixi de contradir-se i decideixi què farà" en relació al referèndum que el Govern preveu celebrar l'1 d'octubre, i ha lamentat que la portaveu de CatComú, Elisenda Alamany, hagi afirmat que el consistori no serà un impediment en la seva celebració. En una roda de premsa aquest dimarts, Mejías ha insistit que s'ha de protegir els funcionaris "per evitar amenaces que els obliguin a participar en el referèndum", i ha expressat que cada dia es posa més de manifest que els ciutadans no es volen saltar la legalitat ni participar d'una proposta que vol enfrontar la ciutadania. Ha recordat que el Govern municipal va afirmar que no participaria en un referèndum que no tingués garanties, i ha ironitzat que al Govern de la Generalitat "l'han abandonat fins i tot empreses d'urnes", després que s'ha declarat desert el concurs de licitació de 8.000 urnes per falta de solvència en les empreses que aspiraven a subministrar-les.

  

 

 

 

 

 

En relació a l'informe encarregat per l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) sobre l'unió del tramvia per la Diagonal, Mejías ha reclamat "consens tècnic" per decidir quina és la millor opció, i ha destacat que els comerciants de l'avinguda sostenen que el tramvia entorpiria l'activitat econòmica a la zona. "Per a nosaltres no és una prioritat, creiem que s'han d'acabar les infraestructures que estan en marxa", ha afirmat, que també ha observat que Barcelona sofreix un col·lapse per la parada de les obres a la plaça de les Glòries i que els treballs en l'avinguda Paral·lel no han finalitzat.

La regidor ha explicat que presentaran una proposició en el ple municipal d'aquest divendres per establir una rebaixa de l'IBI "amb caràcter transversal" que afecta totes les famílies i titulars de l'impost a Barcelona, amb l'objectiu de baixar la pressió fiscal, i que també plantejaran un prec per impulsar un protocol d'actuació en conflictes en el Metro. Mejías ha dit que dirigirà una pregunta al Govern municipal per demanar que se solucionin els accessos per a persones amb diversitat funcional a l'Hospital del Mar, així com la falta de personal en el mateix.

 

Comentaris