El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
CiU vota en contra de la "llei Sinde" i queda rebutjada pel Congrés
  • CA

L’anomenada “llei Sinde”, que permetia al govern tancar pàgines web per vulnerar drets de la propietat individual, ha fracassat. La Comissió d’Economia del Congrés l’ha rebutjat per 18 vots a favor i 20 en contra i els socialistes s’han quedat sols en la defensa del text i, malgrat els contactes i les negociacions d’última hora amb els grups nacionalistes i els populars, no han aconseguit arrencar cap suport.

El PNB i Coacilició Canària han demanat votar per separat la llei d’economia sostenible la disposició final segona, l’anomenada “llei Sinde” i s’han al·liat amb la resta de grups, excepte el PSOE, per tombar-la. Ara, la llei d’economia sostenible continuarà el seu tràmit al Senat però ja sense la polèmica disposició.

El resultat desfavorable al govern es pronosticava ja des de la tarda d’avui, quan CiU anunciava que no donaria suport a l’executiu de Zapatero per tirar endavant la “llei Sinde”. El portaveu de CiU, Josep Sánchez Llibre ho confirmava. Segons ha explicat Sánchez Llibre, no ha estat possible “configurar un pacte global” respecte de la llei d’economia sostenible, sobretot en aspectes fiscals, financers i econòmics, que per CiU són “rellevants”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa