CiU vol que els partits catalans al Congrés facin front comú per al fons de competitivitat

CiU votarà a favor de totes les propostes en aquesta direcció

CiU ha plantejat avui que els 47 diputats catalans a Madrid (25 del PSC, 10 de CiU, 8 del PP, 3 d'ERC, 1 d'ICV) signin una iniciativa conjunta al Congrés a favor de traspassar a Catalunya els 1.450 milions del fons de competitivitat.

El diputat de la Federació Pere Macias ha assegurat que la unitat seria "molt positiva" per a la negociació entre el Govern de la Generalitat i el de l'Estat i crearia un "precedent extraordinari" al Congrés. Segons Macias, en cas que no fos possible fer aquest font comú, la seva formació votarà a favor de les propostes que es presentin en aquesta direcció, com les que han registrat ERC i ICV. ERC també ha plantejatun front comú amb PP i els 25 diputats del PSC

CiU votarà a favor de totes les propostes en aquesta direcció

Segons Macias, si no és possible fer aquesta iniciativa conjunta la seva formació votarà a favor de totes les propostes que els grups presentin al Congrés dels Diputats en aquesta direcció, "sigui el grup que sigui". ERC i ICV ja han registrat aquest dimarts les seves propostes que reclamen a l'executiu espanyol que "iniciï de forma immediata" els tràmits per fer possible el traspàs del fons a la Generalitat.

 
 

Comentaris