CiU supera el PSC en intenció de vot a les eleccions espanyoles

La darrera onada del sondeig del CEO deixa per primer cop la federació catalanista per davant del PSC en la pugna al Congrés dels Diputats

Convergència i Unió (CiU) guanyaria les eleccions espanyoles a Catalunya si se celebressin demà, segons l'últim baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO). Aquesta és la primera vegada que la federació nacionalista fa el 'sorpasso' al PSC en aquests comicis des que el CEO té dades i se situa a una distància de 2,8 punts.

CiU obtindria el 21,8% dels vots davant del 19% que votarien al PSC. El PP obtindria el 10,1% dels vots, ICV-EUiA el 5,3%, ERC el 4,4%, SI el 0,7% i C's el 0,2%.

Pel que fa a unes eleccions al Parlament, CiU obtindria millors resultats que el 28-N, a 23 punts del PSC. El CEO remarca que és una enquesta postelectoral on CiU pot estar sobredimensionada per ser el partit guanyador.

Els resultats suposen una bolcada "històrica", segons ha explicat el director del CEO, Jordi Argelaguet, per ser la primera vegada que es donen aquests resultats en els quals, segons ha explicat, CiU recupera l'espai que tenia en les dècades dels 80 i els 90.

 
 

Comentaris