CiU, PP, ICV i PSOE a favor de la intervenció a Líbia, ERC indecisa

Alonso afirma que aquesta intervenció no té res a veure amb Irak

El Congrés dels Diputats avalarà aquest dimarts l'enviament de tropes espanyoles a la missió internacional a Líbia aprovada per les Nacions Unides. El president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, compareixerà a la cambra baixa per explicar els detalls de l'operació i sol•licitar el permís de les Corts.

PSOE, PP, CiU, ICV ja han anunciat que votaran a favor de la petició, mentre que PNB i ERC es debaten entre el sí i l'abstenció i BNG i IU s'hi oposaran.

De fet, el permís arribarà quan l'operació ja està en marxa. Sis F-18 espanyols ja estan integrats a les forces de l'OTAN que estan actuant a l'operatiu de Líbia. El president espanyol va comprometre divendres la participació dels efectius i les bases de Rota i Morón en el marc d'una entrevista amb el secretari general de l'ONU, Ban Ki-Moon.

Líbia no és Iraq


Des del Congrés el portaveu del PSOE, José Antonio Alonso ha afirmat que la intervenció no té res a veure amb Irak perquè l'Estat hi participa amb l'aval de les Nacions Unides i amb l'aval de la "practica unanimitat" del Congrés dels Diputats".

En aquest sentit la portaveu d'ICV, Núria Buenaventura ha afirmat que no s'oposen a aquesta intervenció perquè no es pot confondre "la passivitat amb un pacifisme mal entès", i que la recolzaran de la mateixa manera que es van posicionar a favor de les mobilitzacions democràtiques i populars sorgides al Magrib.

Ha aclarit que es tracta d'un suport "amb molts matisos", i en aquest sentit ha ressaltat les contradiccions i la hipocresia que al seu judici han mostrat el Govern espanyol i altres potències europees que durant anys han venut armes al règim de Gadafi.

 
 

Comentaris