CiU podria governar en solitari, però el PP seria clau, segons El Mundo

Aquesta enquesta atorga entre 61-64 escons a CiU, 53 als membres del tripartit i 17-19 al PP.

El Mundo també ha publicat avui la darrera enquesta abans de les eleccions. En aquest cas, a diferència de La Vanguardia, el rotatiu dóna un paper més rellevant al partit de Alícia Sanchez Camacho a la nova cambra catalana. CiU, però, també podria governar en solitari.

Segons El Mundo, el 28N Artur Mas obtindria el 40,4% dels vots, entre 61 i 64 escons, molt a prop de la majoria absoluta, per tant, podria governar fent pactes puntuals amb altres formacions. Aquesta és la possibilitat més realista ja que el tripartit en aquest sondeig tampoc suma, les tres formacions juntes només arriben als 53 escons.

El PSC de Montilla aconseguiria un 21,8% dels vots (30-32 escons), el pitjor resultat de la seva història; ERC obtindria un suport del 8,1% (11 escons); i ICV-EUiA també un 8,1% (9-10 escons). Per tant, càstig als tres socis de govern.

El Mundo a diferència de l'altre enquesta publicada avui – La Vanguardia assegurava que el PP augmentava lleugerament el número de vots però es quedava amb 14 escons- conclou que amb un 12,7% dels vots Alícia Sánchez Camacho podria aconseguir per la seva gent entre 17 i 19 escons. Per tant, Ciutadans no xuclaria vots del PP i es quedaria amb un 3% i 3 escons; no podria assolir grup propi.

També es destacable el número d'indecisos a deu dies de les eleccions (34,4%). Els partits encara tenen molta feina per fer.

 
 

Comentaris