El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
CiU no donarà suport a la proposició de llei sobre la independència
  • CA

CiU ha permès amb la seva posició majoritària a la Mesa del Parlament que s’hagi admès a tràmit la proposició de llei sobre la independència, presentada per Solidaritat, argumentant motius de forma i no de contingut.
“A cap grup li ha d’espantar el debat” ha assegurat el portaveu de la formació, Jordi Turull, ara bé, això no vol dir que tinguin pensat votar-hi a favor, de fet, tot el contrari.

Turull ha deixat clar que la federació no donarà suport a la proposició de llei. Ha manifestat que s’estudiaran la proposició, però ha considerat que no va en la línia de CiU en el plantejament que es fa d’aquesta qüestió.
I ha recordat que ja en campanya quan en el seu partit quan se li preguntava per si declararia la independència aquesta legislatura deia que no perquè no hi ha el consens al país ni necessari.

També ha aclarit que CiU va apostar pel dret a decidir pel que fa al pacte fiscal i a les infraestructures, és adir, per aquelles coses “que generen grans consensos”. “No volem enganyar ningú i Solidaritat ho té tan clar com nosaltres”, ha recalcat.

Turull ha reconegut que li sabia greu que “hi ha algú que busqui el tacticisme o l’espectacularitat o buscar titulars” amb el “noble objectiu” de la independència. Sense citar-los, ha criticat amb aquestes paraules a Solidaritat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa