CiU molt aprop de la majoria absoluta, segons El Periódico d'Andorra

ERC passaria a ser la cinquena força de la cambra i no entraria cap partit nou

La darrera enquesta del Periódico d'Andorra – realitzada després del debat a TV3 dels sis candidats- atorga a CiU la majoria més àmplia que qualsevol altra enquesta publicada fins ara. El diari del grup Zeta – que a través del seu mitjà al país dels Pirineus sempre és el darrer en oferir enquestes- atribueix a la federació entre 65 i 67 diputats (39,9%), realment fragant la majoria absoluta marcada als 68 diputats.

Segons aquesta enquesta, el PSC (19,5%) continuaria a la deriva amb una projecció de 29-30 diputats. El PP es mantindria amb els 13-14 mentre que ICV continuaria millorant expectatives amb 11-13 escons (9,5%). ERC, en caiguda lliure, es quedaria amb 10-11 diputats (7%), per tant, els republicans passarien de ser de la tercera a la cinquena força de la cambra. A diferència d'altres enquestes, el Periódico deixa sense grup parlamentari Ciutadans, amb una projecció de 3-4 escons. Laporta no entraria a la cambra.

Mas també continua millorant respecte el percentatge de catalans que el prefereixen com a pròxim president de la Generalitat. El líder del CiU és el candidat preferit pel 37,4% de votants.

 
 

Comentaris