CiU i RCAT negocien llistes conjuntes per a les municipals

Han mantigut diferents reunions per explorar una candidatura conjunta a Reus i altres poblacions de la demarcació de Tarragona

CiU i Reagrupament han mantingut des de fa setmanes diferents reunions per explorar una candidatura conjunta a Reus i altres poblacions de la demarcació de Tarragona, així com a municipis del Pla d'Urgell de cara a les eleccions municipals del 22 de maig, segons han explicat fonts de totes dues formacions.

En el cas de Reus, membres del partit de Joan Carretero podrien afegir-se a la llista de CiU, tot i que han paralitzat les negociacions en espera de la decisió que adopti Reagrupament després de la reunió que ha de mantenir el 23 de febrer amb la resta de forces independentistes de la població, ERC, SI i la CUP.

Tot i això, des de Reagrupament expliquen que la seva voluntat és configurar "una gran coalició nacionalista" en aquest i altres municipis de la província de manera que també han mantingut contactes amb la resta de partits independentistes.

"On sigui possible ho farem, i en alguns llocs hi ha bona sintonia amb CiU i amb les altres forces polítiques", han afegit les esmentades fonts, tot i que han deixat clar que seran les assemblees locals de cada poble les qui avalaran les possibles coalicions.

Aquest escenari es reprodueix també en poblacions de la província de Lleida, on CiU també ha temptejat Reagrupament, ERC i SI amb l'objectiu de tancar una única candidatura nacionalista. Amb tot, admeten la dificultat que representa aquesta opció, en al-legar que l'experiència de coalició CiU-ERC en municipis de la demarcació no ha estat agradable, pel que auguren que les possibles aliances se segellarà més "per qüestió d'afinitat que per una altra cosa".

A Lleida capital, a més, el partit de Carretero ja ha anunciat que suspèn les negociacions amb ERC per intentar acordar una candidatura unitària independentista, després de culpar els republicans de no haver portat amb discreció les converses per arribar-hi a un acord.

Precisament, SI ja ha expressat públicament la seva disposició a favor d'una llista unitària liderada per l'actual candidata d'ERC, Montse Vergés. La suspensió de les negociacions a Lleida contrasta amb els acords arribats entre Reagrupament i ERC a d'altres ciutats, com per exemple Barcelona i Puigcerdà.

 
 

Comentaris