El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
CiU i PSC pacten la investidura de Mas
  • CA

El PSC facilitarà aquest dijous al líder de CiU, Artur Mas, la seva investidura com a president de la Generalitat abstenint-se a la segona volta, tal i com apuntaven algunes informacions durant aquests dies.  Socialistes i federació nacionalista han pactat un document de cinc punts que permetrà que els diputats del PSC s’abstinguin en la votació que s’ha de celebrar aquest dijous al Ple del Parlament.

L’entesa ha arribat després d’una reunió entre Artur Mas i Joaquim Nadal. Entre d’altres punts, l’acord estableix la presència del PSC en els mecanismes bilaterals de negociació Estat-Generalitat, impulsar un acord sobre una nova llei electoral, que hi hagi consens en les reformes del marc estatutari i constitucional, i preservar els actuals models sanitari i d’educació.

Crítiques del PP

El portaveu del PP al Parlament, Enric Millo, ha assegurat que l’acord entre CiU i el PSC “certifica” que el president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, tenia dos candidats en les passades eleccions catalanes. Millo ha deplorat que CiU desoeixi als electors malgrat prometre que portaria el canvi a la Generalitat.

Text íntegre de l’acord

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa