El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
CiU es proposa assaltar grans ciutats i diputacions "pensant en positiu"
  • CA

CiU escalfa ja motors de cara a les municipals amb l’objectiu de fer el tomb a les grans ciutats i a les diputacions, tradicionalment en mans socialistes. Lluís Corominas (CDC) i Benet Maimí (UDC) han fet una primera presentació de la campanya, que tindrà com a lema “Pensem en positiu” (“El canvi en positiu” on ara no governen). Es dóna per fet que s’arribarà a les 900 llistes i que no hi haurà cap desacord aquesta vegada entre CDC i UDC. El treball continuat dels grups municipals durant els set anys de CiU a l’oposició al Parlament donarà un resultat “magnífic”, ha dit Corominas, que és poder ser “alternativa” en llocs on el PSC governa des de fa anys, com Barcleona, Girona, Terrassa, Reus i Mataró.

Pel que fa als objectius, Corominas ha remarcat que CiU estarà present a totes les comarques del país després de set anys a l’oposició. La federació espera continuar guanyant en els petits municipis i continuar creixent en els mitjans, després dels bons resultats del 2007 a ciutats com Figueres, La Seu d’Urgell, Tortosa o Vilafranca del Penedès. Ara s’aspira a governar Igualada, Manresa, Tàrrega o Balaguer. Però on es pot donar el gran tomb és a les grans ciutats, començant per Barcelona, la gran prioritat.

El també secretari executiu de Territori, Acció Municipal i Territori de CDC ha subratllat que el treball continuat dels grups municipals donarà un resultat “magnífic” en aquestes eleccions en les grans ciutats, perquè primera vegada CiU pot ser alternativa en llocs on el PSC governa des de fa molts anys. I tot això després de set anys a l’oposició al Parlament. Es lluita així per guanyar a Barcelona, Girona, Terrassa, Reus o Mataró, entre d’altres.

És més, Corominas ha assegurat que CiU lluitarà també per les quatre diputacions, inclosa la de Barcelona, així com pels consells comarcals. La federació espera repetir els bons resultats de les catalanes, però també és conscient que la clau de les municipals i de les eleccions al Parlament “no van necessàriament enganxades”, perquè les primeres tenen una ‘clau pròpia’ que depèn més de cada candidat.

El convergent ha remarcat que CiU mai ha guanyat al PSC en vots en unes municipals, i la vegada que va estar més a prop va ser l’any 1991, quan es va quedar a 100.000 vots. Però aquesta vegada, ha continuat, CiU ha treballat molt bé i molta gent veu en la federació com una alternativa política al PSC en les grans ciutats.

Així, són conscients que el vot urbà està en mans socialistes, però igual que el PSC reclamava un canvi després de 23 anys de governs de CiU a la Generalitat, ara cal “deixar pas” a les grans ciutats després de dècades de domini socialista. En qualsevol cas, ha afegit que de poc serviria guanyar el PSC en vots si no obtenen la victòria a Barcelona.

Pel que fa a la implicació dels principals líders de la federació, Corominas ha explicat que el president de la Generalitat, Artur Mas, participarà en la campanya estricta, però no abans, perquè la seva prioritat ha de ser el país.

Corominas ha explicat que la campanya serà en positiu, de proximitat, austera i de continuïtat respecte a la de les catalanes, i ha assegurat que no és una campanya contra ningú. “Campanyes a curt termini, amb molt soroll i molta propaganda que no arriben a la gent no les farem”, ha assegurat. CiU no amagarà la seva marca perquè creu en ella i en els seus candidats. S’utilitzarà també el somriure que va caracteritzar la campanya d’Artur Mas per a cada alcaldable. El propòsit, ha continuat, és posar en valor la manera de fer política de CiU, amb “humilitat, treball i sentit comú, i no treballar pel discurs fàcil i el populisme, sinó per donar solucions”.

Precisament, ha apuntat que degut a la reforma de la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG), els partits no podran fer propaganda entre el dia de la convocatòria d’eleccions, en aquest cas el 28 de març, i el dia d’inici de campanya, el 6 de maig. El convergent ha precisat que CiU no ho feia, però sí d’altres partits, en al·lusió al PSC.

Tant Corominas com Maimí han donat per fet que s’arribarà a les 900 llistes, i que no hi haurà cap municipi on CiU es presenti per separat. Es culmina aquest 2011 amb la renovació de candidats que es va iniciar l’any 2003. El 19 d’abril es presentaran les llistes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa