El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
CiU demana a PP i PSOE que deixin de criminalitzar les autonomies pel dèficit
  • CA

El diputat i portaveu econòmic de CiU, Josep Sánchez Llibre, ha demanat a PP i PSOE que deixin de criminalitzar les comunitats autònomes del dèficit de les administracions públiques. En un apunt al seu bloc personal, Sánchez Llibre ha esgrimit les últimes dades estadístiques publicades pel Banc d’Espanya sobre l’evolució del dèficit de les administracions públiques des de l’any 2008 fins a l’últim trimestre de l’any 2010.

“Les xifres són clares, l’Estat s’ha endeutat proporcionalment un 50% més que les comunitats autònomes i els ajuntaments”, ha afirmat el portaveu econòmic de CiU, que comparat l’increment del 60% del deute de l’Estat amb el 41% de les comunitats autònomes i ajuntaments.

“Igualment, l’increment del deute de l’Estat -que ha arribat fins a una quantitat de 213.030 MEUR- supera en escreix l’endeutament total de les comunitats autònomes i dels ajuntaments, que és de 188.587 MEUR”, ha afegit Sánchez Llibre.

“Seria bo per a la salut democràtica de l’Estat que tant el PSOE com el PP tinguessin molt clar aquestes xifres i deixessin de criminalitzar, com han fet fins ara, les comunitats autònomes de tots els mals del país”, ha insistit el diputat de CiU, que ha demanat als dos partits espanyols “que exigeixin o acceptin les corresponents responsabilitats polítiques dels excessos dels dèficits públics”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa