El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
CiU demana a Montilla el cessament de Saura i Boada
  • CA

El Portaveu de CiU al Parlament, Oriol Pujol, ha firmat avui que la imputació de Delta 0 per un suposat delicte d’homicidi imprudent per la mort de cinc bombers en l’incendi d’Horta de Sant Joan “posa de manifest que el departament d’Interior va amagar informació a la comissió d’investigació al Parlament de Catalunya”.

En conseqüència ha demanat “al president de la Generalitat, José Montilla, un primer i últim gest d’autoritat cessant el conseller d’Interior, Joan Saura, i el número 2 del departament, Joan Boada, de la seves funcions”. Segons Pujol, “la imputació, que no vol dir culpabilitat, genera un dubte més que raonable sobre que en cap cas l’actuació del Govern Tripartit va ser impecable, com va dir inicialment el departament d’Interior”.

UGT també demana més responsabilitats

Des del món sindical també s’han demanat més responsabilitats. La secció sindical de Bombers d’UGT ha lamentat que el jutjat de Gandesa no hagi optat per imputar en la instrucció de l’incendi aquells que el van posar Font en el càrrec. En un comunicat, UGT critica que “no es derivin responsabilitats a aquells que van permetre que responsables poc qualificats es fessin càrrec de la seguretat dels bombers” referint-se a Delta 0.

El sindicat lamenta que tot el pes de la llei recaigui en un treballador que, “al marge d’haver complert bé o malament amb la seva feina”, era un treballador designat per l’administració, amb una trajectòria professional prou llarga com perquè l’organització hagués detectat les seves competències.

Destaquen que l’informe tècnic oficial continua responsabilitzant les víctimes “sense assumir cap culpa ni responsabilitat” i que els que ho van fer continuen gestionant “impunement” el servei de Bombers. UGT ha defensat des del principi que l’incendi no era un accident inevitable ni imprevisible sinó fruit “de la deriva política” del departament de prevenció i extinció d’incendis de la Direcció General.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa