El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
CiU celebra que disposarà de l'”àmplia majoria” que reclamava per governar
  • CA

El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, està convençut que disposaran de l'”àmplia majoria” que han demanat durant els darrers mesos per governar amb garanties i ha recordat que la federació nacionalista mai ha reclamat la “majoria absoluta”.

El líder d’Unió també ha indicat que, pràcticament, doblaran al PSC. La federació nacionalista calcula que treuran entre 62 i 63 escons, mentre que els socialistes baixarien fins els 29 escons, el PP obtindria 17 parlamentaris, ERC es quedaria amb 10 diputats, Iniciativa tindria 9 representats i Solidaritat entraria amb 3 parlamentaris.

“Aquesta vegada ningú discuteix que Artur Mas serà el president de la Generalitat”, ha indicat Duran, acompanyat pel cap de campanya de CiU, David Madí. També ha subratllat que, malgrat l’alegria per la victòria, aquest fet no suposa cap novetat “perquè sempre hem guanyat” els comicis al Parlament i ha celebrat l’augment de la participació.

Així mateix, ha agraït les felicitacions del PSOE, PP i PSC, i ha lamentat que un espontani hagi llançat un ou al viceprimer secretari i portaveu del socialistes catalans, Miquel Iceta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa