CiU alerta que PSOE i PP es donen la mà perquè necessiten una Catalunya "feble"

Mas ha interpretat la seva presència com que el PSC i el PP català no són capaços d'afrontar per si sols els comicis i han de venir a rescatar-los

CiU ha alertat avui que el PSOE i el PP es donen la mà perquè necessiten una Catalunya feble, després del desembarcament a la campanya electoral dels seus principals dirigents estatals, com el president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, o el líder del PP, Mariano Rajoy.

Aquest és l'avís que ha llançat el candidat de CiU a la Generalitat, Artur Mas, i el secretari general de la federació, Josep Antoni Duran, a un míting davant de més d'un miler de persones que omplien el pavelló La Farga de Banyoles, a l'acte que tradicionalment dediquen a la família.

Després de criticar que tant Zapatero com Rajoy no hagin tardat "ni dos dies a capbussar-se com un cavall sicilià" a la campanya de les eleccions catalanes, Mas ha interpretat la seva presència com que el PSC i el PP català no són capaços d'afrontar per si sols els comicis i han de venir a rescatar-los.

"Em recorda a allò d'aparteu les criatures que vénen els que manen", ha fet broma el candidat de CiU, que tot i que ha avisat que vindran sovint en els següents 15 dies, ha pronosticat que socialistes i populars no s'esbarallaran entre ells perquè saben que les eleccions catalanes les guanyarà CiU i perquè els interessa una Catalunya feble.

"Però, tots dos saben que ens necessiten, i el que persegueixen amb els seus atacs és que CiU sigui el més feble possible, i que el preu que hagin de pagar si han de negociar amb nosaltres sigui el més petit possible", ha afegit Duran, qui ha retret que PSOE i PP sovint es posin d'acord per anar contra els interessos de Catalunya i limitar el seu autogovern.

Per aquesta raó, segons el candidat de CiU, PSOE i PP es donen la mà i els va bé que continuï el tripartit perquè la seva fórmula és igual a una Catalunya "feble, gris, desanimada i confusa".

"Prefereixen això perquè saben que tripartit és igual a una Catalunya desinflada, però perfectament espremuda per treure els recursos necessari i distribuir-los a totes parts, i no sempre amb finalitats positives", ha subratllat Mas, qui ha demanat el vot per construir una Catalunya fort i amb personalitat pròpia.

"Espero que el 28 de novembre amb l'esforç de tots, Catalunya a tot Espanya sigui la primera nació històrica que trenquin els colors vermells i blaus de PSOE i PP, i sorgeixin els colors d'una Catalunya pròpia, diferenciada i amb visibilitat pública", ha exclamat Mas, seguit de l'aplaudiment de tot l'auditori.

Contra Rajoy i Zapatero

Zapatero i Rajoy han estat el puntal de les crítiques de Duran, que ha acusat el president del Govern de ser el responsable de la "incapacitat del país de sortir de la crisi", i alhora ha assegurat que les propostes socialistes no tenen cap credibilitat per garantir les polítiques socials.

I és que ha recordat que els socialistes han plantejat la congelació de les pensions i els ha culpat de ser els responsables de l'alta taxa d'atur: "No volem subsidis per als aturats, sinó feina".

"Zapatero enganya Catalunya i Rajoy s'acarnissa amb Catalunya", ha continuat Duran, qui també ha responsabilitzat els populars de no haver posat l'espatlla i d'incapacitat per presentar alternatives per superar la crisi.

 
 

Comentaris