CIU, a les portes de la majoria absoluta

La fidelitat dels votants de CiU és del 80% i del 43% al PSC. Un 35% dels votants de Montilla el 2006 ara estan indecisos, segons la cadena Ser

CiU està a les portes d'obtenir la majoria absoluta, segons una enquesta publicada avui per la cadena Ser. La federació obtindria un 42% dels vots, és a dir, entre 65 i 66 escons – la majoria absoluta són 68-. Artur Mas quasi doblaria els diputats del PSC, que amb el 18% dels vots només aconseguiren entre 30 i 32 diputats – el 2006 en van tenir 37-, una derrota històrica.

Segons aquesta enquesta la caiguda de vots per part dels tres socis de govern impedia la possibilitat d'un tercer tripartit. De fet, un 80% dels catalans demana un canvi i un 60% aposta pel retorn de CiU.

El PP té la candidata pitjor valorada però podria obtenir el tercer lloc de l'arc parlamentari amb un 11% dels vots gràcies a la caiguda, amb la pèrdua de la meitat dels vots, dels republicans. Ciutadans mantindria els seus tres escons i Laporta en podria obtenir 2 o 3.

Una vegada més, segons aquesta enquesta, la participació podria ser de rècord negatiu. Fa quatre anys va votar un 56% i aquesta vegada estaria entre el 45 i el 55%. CiU i PP tenen una fidelitat de 80%, mentre que el PSC és del 43%. El 35% dels ciutadans que fa quatre anys van votar José Montilla ara estan indecisos.

 
 

Comentaris