El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Chaves critica que només el català sigui determinant en l’arrelament d’immigrants
  • CA

El vicepresident espanyol Manuel Chaves veu amb recel la llengua catalana sigui l’única determinant en els certificats que expedirà la Generalitat en els processos d’arrelament, renovació del permís de residència i reagrupament familiar de persones immigrants.

Chaves recorda que l’última paraula en aquesta matèria la té l’Estat i diu que en política d’integració s’han de crear “totes les condicions necessàries perquè les persones immigrants tinguin les mateixes oportunitats per aprendre el castellà i el català”. El vicepresident tercer del govern espanyol ha fet aquestes declaracions durant una visita a Pineda de Mar, on ha recorregut algunes de les obres finançades amb els fons estatals.

Chaves ha valorat la mesura anunciada pel Govern en matèria d’immigració. El vicepresident tercer del govern espanyol veu amb bons ulls “qualsevol política d’integració” i diu que són “benvingudes”. Sobre el pes que té el català a l’hora de fer els certificats d’arrelament dels immigrants, però, demana igualtat d’oportunitats respecte la llengua castellana.

Chaves afirma que les polítiques d’integració són importants perquè permeten que els “immigrants legalitzats” tinguin “els mateixos drets i deures” que la població autòctona. Per això considera que a l’hora de valorar l’arrelament, la renovació dels permisos de residència o autoritzar el reagrupament familiar també s’han de crear les condicions necessàries per garantir la “igualtat d’oportunitats”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa