El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Chacón: la recomanació de França de no visitar Catalunya és “un cop molt fort” per al turisme
  • CA

La consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón, ha admès aquest divendres que la recomanació de les autoritat franceses als seus conciutadans de no viatjar a Catalunya pels nous brots de covid-19 és “un cop molt fort” per al sector turístic del país. En declaracions a TV3 Chacón ha recordat que el francès és el primer mercat emissor a Catalunya, i que l’any passat 4 milions de ciutadans del país gal van visitar el Principat. La xifra es tradueix en “més de 2.000 milions d’euros, més que tot el turisme català intern”. Per això ha reclamat estendre els Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) a les empreses del sector i ajuts directes per a un sector que “pateix i patirà molt”.

Chacón ha recordat que el sector turístic representa un 14% de l’ocupació a Catalunya i per això ha opinat que allargar els ERTO és una fórmula per “intentar disminuir els costos laborals que les empreses no poden afrontar perquè no tenen facturació”. Pel que fa als ajuts directes, ha recordat que hi ha la previsió que el sector turístic perdi 15.000 milions d’euros, i ha recordat que l’executiu català ja ha reclamat 7.500 milions. També ha subratllat que el 25% dels ERTO són d’aquest col·lectiu.

Finalment ha demanat una reducció de l’IVA de l’activitat turística, mesura que, ha dit, “països com Alemanya” ja han pres, i ha recordat que l’executiu treballa amb les aerolínies per “intentar restblir la connectivitat internacional”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa