Chacón elogia la feina dels militars en l'estat d'alarma

La ministra de defensa ha anunciat que les tropes espanyoles es retiraran d'Afganistan aquest any

La ministra de Defensa, Carme Chacón, ha anunciat durant la celebració de la Pasqua Militar que les tropes espanyoles es podrien començar a retirar d'Afganistan aquest any, després de gairebé una dècada de participació de l'Estat a la missió ISAF de la ONU. La ministra ha indicat que els terminis "són indicatius i els objectius de la missió irrenunciables". En la seva intervenció, la ministra també ha parlat sobre la llei de Drets i Deures dels militars i ha assegurat que buscarà el consens per aconseguir una norma "equilibrada i perfectament satisfactòria" per poder-la aprovar abans de l'estiu.

Aquest dijous s'ha celebrat al Palau Reial la Pasqua Militar amb la presidència del rei Joan Carles i la ministra Chacón ha fet balanç sobre la tasca de les forces armades durant el passat 2010. Com en la passada Pasqua va anunciar un nou reglament pels militars, aquest dijous ha desitjat que la norma pugui tenir un "ampli consens" perquè el govern espanyol vol "millors militars i més ciutadans, si es possible".

La ministra també s'ha referit als pressupostos de l'exèrcit i ha destacat la "escrupolosa" tasca d'austeritat en temps de crisi. En aquest mateix sentit, el Rei també ha agraït també l'esforç fet des d'aquesta cartera. Tot i destinar menys diners, Chacón ha assegurat que això no suposarà una parada en el procés de transformació i modernització de l'exèrcit.

Aquesta és la primera Pasqua Militar en estat d'alarma i Chacón s'ha encarregat de felicitar els membres de les forces armades pel seu paper en aquesta situació. Després del cas provocat pels controladors quan van abandonar els seus llocs de treball el passat 3 de desembre, Chacón ha dit que "en menys de 24 hores, l'exèrcit de l'aire va assumir el control del tràfic aeri a tot el país i ho ha fet amb discreció, sobrietat i eficàcia".

 
 

Comentaris