El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Chacón convida Ayuso al Mobile perquè entengui què és
  • CA

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha recordat a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, que el Mobile World Congress “no és només una fira de quatre dies” sinó que “és entendre la innovació i l’economia del coneixement”. “No és suficient amb metres quadrats d’exposició sense tot un ecosistema que ho enriqueix cada dia.

“L’esperem aquest any perquè ho vegi i ho entengui”, ha afegit la consellera en una fil a Twitter responent a la presidenta madrilenya, que aquest matí ha dit que intentaria treure el MWC a Barcelona per endur-se’l a la capital espanyola. D’altra banda, Chacón també assenyala que l’organització de la fira s’ha compromès a seguir a Barcelona fins almenys el 2023 “perquè aquí troba un entorn d’àmplia tradició industrial que s’ha bolcat en les noves tecnologies de la indústria mòbil”.

La consellera, ha detallat que a Catalunya hi ha més de 1.500 startup, més de 1.500 empreses TIC, 438 en el sector d’smart cities, més de 100 en impressió 3D, més de 350 en ciberseguretat, 250 en Internet de les Coses, 140 de videojocs i 22 que treballen amb 5G; i també ha citat el 4YFN com a “noves cites de referència” gràcies a la presència del Mobile. En el fil a Twitter, la consellera recorda que el Mobile World Congress també va rebre el suport del PP quan governava a La Moncloa, un executiu –afegeix- “que van entendre que s’ha de donar suport a històries d’èxit, no posar-los traves”.

Chacón, a més, posa com a exemple de l’èxit del MWC les xifres d’assistència i cita els 35.000 assistents de fa uns anys a Cannes als més de 50.000 de la primera edició a Barcelona i als 109.000 i 2.400 expositors el passat 2019.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa