Chacón acusa els socis del PSC de desfer a la tarda tot el que havien governat al matí

Atribueix la derrota socialista a la crisi i al "soroll" del tripartit

La ministra de Defensa, Carme Chacón, ha atribuït avui la derrota del PSC en les eleccions al Parlament a la crisi i també al "soroll" del tripartit. En declaracions a la Cadena Ser, Chacón ha observat causes exògenes en el resultat electoral del 28-N, relacionades amb la crisi, però també endògenes. "La gestió ha estat boníssima, però s'ha fet molt de soroll i un soroll dolent, que si sobiranisme, que si independentisme...", ha argumentat la socialista, que ha acusat alguns dels socis del PSC de desfer a la tarda tot el que havien governat al matí. Tot això ha portat, al seu parer, a què la marca "tripartit" tingués una mala valoració malgrat la bona gestió.

El que toca ara, ha afegit, és analitzar les causes, fer un diagnòstic i reforçar el projecte polític de cara a les municipals. És per això, que ha evitat qualsevol especulació sobre el seu futur i sobre la possibilitat que ella sigui el relleu de José Montilla al capdavant del PSC. Ha al•legat que aquest tipus de decisions s'han ajornat i, fent referència a les famoses paraules del president Jordi Pujol, ha indicat que "avui no toca" parlar d'això, perquè començar aquest debat faria mal al partit.

En el cas espanyol, ha deixat clar que el seu candidat és José Luis Rodríguez Zapatero i ha dit que espera que es torni a presentar, tot i que molta gent pensi que no ho farà per com van les enquestes. "Zapatero no té al cap les enquestes, sinó com accelerar la recuperació econòmica", ha assegurat. Respecte a l'actuació de l'exèrcit en el caos dels controladors aeris, Chacón ha assegurat que l'actuació dels militars de l'Exèrcit de l'Aire ha estat "des del primer moment, impecable ja que els militars ja "estaven en alerta" i que ha remarcat que ara cal "pensar en el futur" perquè no torni a ocórrer.

En aquest sentit, ha destacat, que l'estat de dret és "molt fort" front a aquests col•lectius i ha afirmat que existeixen "garanties" per "evitar que aquesta situació torni a succeir".
Pel que fa a la possibilitat d'estendre l'estat d'alarma, Chacón ha explicat que el Govern espanyol el prorrogarà "si creu que cal", tot i que, en tot cas, ha dit que, per a això, necessita l'autorització del Parlament espanyol.

 
 

Comentaris