Cercas agraeix a Felip VI el discurs del 3-O: "Ens va dir que no estàvem sols"

L'escriptor rep el Premi de Periodisme Francisco Cerecedo de mans del monarca, que li agraeix fugir de "l'equidistància"

Javier Cercas, flamant guanyador del Premi Planeta 2019, ha rebut aquest dijous a la nit el Premi de Periodisme Francisco Cerecedo a l'Hotel Palace de Madrid. L'encarregat de donar-li el guardó ha estat el rei Felip VI, que ha agrait el "coratge" i la "valentia" de l'escriptor per haver fugit "de l'equidistància entre l'estat de dret i els que pretenen destruir-lo". Cercas ha celebrat el discurs del monarca el 3-O.

"Mentre un grup de politics traïdors intentava imposar per les braves a la majoria un projecte minoritari, inequívocament antidemocràtic i profundament reaccionari, ens va dir als que estàvem a la banda de la legalitat democràtica que no estàvem sols", ha precisat. Ahora, ha definit el procés com un projecte "contra les llibertats" que busca "derogar l'Estatut i violar la Constitució".

 
 

Comentaris (26)
joan illa Fa 1 mes
Jo li vaig llegir els soldados de salamina i em va semlar un llibre mediocre, propi d'un escriptor fluixet. Ara, com a escriptor de règim el promocionen, però mai serà res gran en el món de ka literatura.
lleidatana Fa 1 mes
Potser ets bon escriptor, no ho sé perquè no t'he volgut llegir mai. Però el que sí ets un llepa-culs del règim d'allò mes tronat. Ves a Madrid i ajuntat amb la Coixet, la Sardà, el Borrell i tota aquesta parafernàlia de suposats progres "catalans" als quals Catalunya se'ls fa petita.
Guaita-que-fan-ara Fa 1 mes
Molta faramalla, però quan nosaltres anem de veritat se'ls hi arruguen del melic per avall i comencen les cagarrines.
Marduix Fa 1 mes
Respecte total a les minories, per bizarres i esperpèntiques que siguin, però no permetre que les minories s'imposin cínicament a les majories. Comptem-nos ja, i endevant sense acritud.
Wikidiogenes Fa 1 mes
Aquest senyor li passa com al Sr Bono, que va dir que el seu pare era falangista i que ell no era millor. Completament d'acord.
ferran Fa 1 mes
gente que vienen a comer caliente a Catalunya, lamiendo el culo a personajillos de carácter neofascista franquista, cuya democracia se basa en las porras y la represión
CAT Fa 1 mes
Aquest miserable tindria que ser investigat i portat a tribunals europeus. I el rei igual per malversació. Aquesta xusma no es sortirà amb la seva.
Àngel Drach Fa 1 mes
Se'n sortirà, se'n sortirà...
Albert Berrio Fa 1 mes
Un altre que ens vol fer creure que fora d'Espanya no hi ha estat de dret.
Pepet de Vallmanya Fa 1 mes
És un Ñordo, llepaculs i desgraciat imPPerialista .
Mont-real Fa 1 mes
Uffffffff. S'ha begut l'enteniment aquest personatge.
Ramon Fa 1 mes
Tu rai, que tens televisions afins com Trece, TV3 o la Sexta!
Joanb Fa 1 mes
Catalunya és un país ocupat pels castellans dels borbons. Un lletraferit que li llepa al repressor mai pot aspirar a ser un bon escriptor. Un mesquí només pot inventar-se historietes mesquines.
Ohh!! es un escriptor: intel·ligència ? “Se le supone” Fa 1 mes
Javier Cercas, “tant Cercas i tant Lejos”.
Fat Boy Fa 1 mes
Es evident que el soldat republica havia d'haver executat al Sanchez Maza. Igual que ell, es un nou exemple de que criar corbs nomes porta a que et treguin els ulls.
Jordi H Fa 1 mes
Tu vas fer Soldados de slamina per honorar els soldats republicans que lluitaven contra el feixisme i resulta que ara li llepes el d'allonses al monarca hereu del mateix franquisme que tu criticaves. No hi ha res pitjor que un venut donant-li suport a un element que no ha estat escollit pel poble. Llibertat presos polítics i exiliats!!!!
Jo Fa 1 mes
I després es devien masturbar mútuament , no?....
Adria Fa 1 mes
Qui és aquest pilotas rastrero que va contra corrent , Quan tothom demana republica aquest pallaso està a favor de la reialesa corrupte
Kika Fa 1 mes
Mai més llegiré un llibre d'aquest colon desagraït. Els seus pares potser van venir a Catalunya a treballar, però aquest va venir a colonitzar, el molt fdp. Jo l'enviaria cap al pueblo amb una mà davant i l'altra al darrere.
Espectador Fa 1 mes
Al menys reconeix que el rei és d'uns i no dels altres. Si, teniu el rei amb vosaltres, els jutges, els policies i militars, l'Ibex amb els fabricants d'armes, el govern i més de mitja Espanya amb Vox a primera fila. No esteu sols, no
Francina Fa 1 mes
S'ha venut l'enteniment i l'empatia per un premi. Per diners. Per interessos personals. No puc creure que pensi així,. com pensen tantes i tantes persones sense cultura, mal informades, manipulades., cargades de rancúnia i odi. La seva imatge resulta patètica, digne de llàstima. Però nosaltres, els catalans, persistirem fins aconseguir que Catalunya sigui un Estat europeu. Que no li quedi cap mena de dubte.
image/svg+xml