El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
“Centrats en el futur”, lema del PP pel 26-M
  • CA

 

L’executiva del PP ha aprovat aquest dimarts el lema de campanya “Centrats en el futur” que acompanyarà els candidats de les eleccions autonòmiques, europees i municipals del 26 de maig. Un missatge que arriba en el marc de les crítiques internes a la direcció pel gir a la dreta que ha introduït el president del partit, Pablo Casado, que ha obtingut els pitjors resultats de la història del PP amb 66 diputats. Casado analitza a hores d’ara aquesta derrota amb els membres d’una executiva que a les portes de la seu dels populars al carrer Génova de Madrid han mostrat suport a la seva continuïtat, malgrat que des de Santiago de Compostel·la el president de la Xunta de Galícia –que no hi ha assistit adduint “obligacions” parlamentàries- ha fet una crida a “eixamplar el partit” i centrar-lo de nou per reconnectar amb els sectors que han deixat de donar-li suport.

 

El PP va concórrer a les eleccions del passat diumenge amb el lema “Valor segur“, en referència a una suposada garantia de la seva formació respecte a la unitat d’Espanya i davant la “incertesa” que al seu criteri representava el líder del PSOE, Pedro Sánchez.

 

La derrota electoral que ha deixat els populars amb menys de la meitat dels seus representants al Congrés dels Diputats ha atiat el malestar de part del partit, que retreuen a Casado el gir a la dreta que va iniciar per obtenir la presidència a les primàries i que ha mantingut al llarg d’aquests mesos.

 

Amb tot, aquest dimarts a les portes de Génova els seus barons han evitat apuntar a una renúncia. Ho ha expressat el president de la Junta de Andalucia, Juanma Moreno, que ha recordat que Casado porta només nou mesos al càrrec “i cal donar-li temps perquè treballi, desenvolupi el seu projecte i vagi avançant”.

 

 

Moreno i Feijóo demanen un retorn al “centre”

 

Una altra cosa és la línia política i la necessitat de retornar al centre. El propi Moreno ha advertit a les portes de Génova que “en política un sempre ha de posar un peu una mica més a la dreta o a l’esquerra, però mai pot moure del centre una de les cames, perquè al final al centre hi ha les majories socials i polítiques del país”. Segons Moreno cal “sintonitzar” de nou amb “les majories socials” dels espanyols.

 

Un missatge semblant al del president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, que ha emplaçat aquest dimarts el president de PPa corregir el gir a la dreta que ha desplegat des que es va fer amb les regnes del partit. Feijóo –que no ha assistit al Comitè Executiu Nacional del PP que té lloc des de les 12 presidit per Casado- ha advertit que “és el moment d’eixamplar el partit” perquè “quan ho hem fet hem guanyat, i quan l’hem limitat lamentablement no hem guanyat”. “Hem de ser un punt de trobada entre diferents sensibilitats”, ha dit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa