El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Centenars de persones omplen la Missa en “sufragi dels patriotes catalans”
  • CA

Un dels actes més discrets de la Diada, però en canvi, amb més poder de convocatòria és una missa. Concretament, l’eucaristia convocada per la Lliga Espiritual de Montserrat en “sufragi dels patriotes catalans”. Cada 11 de setembre, des de fa 26 anys se celebra a l’església de Santa Maria del Mar de Barcelona i cada any es constata que hi ha més feligresos. Enguany ha omplert  les bancades.

 

La Missa és un sentit homenatge als caiguts durant el setge de Barcelona així com a líders polítics assassinats pel feixisme franquista com Manuel Carrasco i Formiguera, el president d’Unió Democràtica de Catalunya, afussellat per tropes feixistes espanyoles. Enguany, l’encarregat de l’ofici ha estat Josep Miquel Bausset, monjo de Montserrat que ha titllat de “vergonya” el judici i la presó contra els líders del procés. 

 

L’homenatge ha començat amb la tradicional “processó dels celebrants” que entonava “un poble s’ha aixecat per cridar justícia, un poble s’ha dreçat, per viure dempeus”. També s’ha llegit la Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat escrita per Torres i Bages que demana “fe” pels catalans i treure “l’esperit de discòrdia”. El Virolai i els Segadors han acabat la Missa. Entre els comentaris finals, el d’un afamat politòleg que ha tret el cap per l’eucaristia. “Hem passat de Torres i Bages i el seu ‘Catalunya serà cristiana o no serà’ al “Catalunya serà, cristiana o no” d’Enric Prat de la Riba al definitiu “Catalunya serà el que els catalans vulguin que sigui de Rovira i Virgili”, ha descrit. De moment, a la Missa cada any més gent. Veurem a la manifestació.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa