El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Centenars de persones es concentren a Plaça Sant Jaume des de primera hora del matí
  • CA
Centenars de persones es concentren a Plaça Sant Jaume des de primera hora del matí | Jordi Borràs

 

Centenars de persones ja es concentren des de primera hora d’aquest matí a la Plaça Sant Jaume. Moltes hi han passat la nit, i ho fan per silenciar la manifestació convocada pel sindicat policial JUSAPOL, que està previst que tingui lloc a partir de les 12 del migdia a la Via Laietana (molt propera a la Plaça Sant Jaume). Tot i ser un sindicat creat pels drets salarials dels agents de policia, la manifestació s’ha convocat en clau del primer aniversari de l’U d’Octubre, per commemorar la violència policial d’aquell referèndum.

 

 

Tant JUSAPOL com l’Associació Observatori de la Catalanofòbia havien triat la Plaça Sant Jaume com a localització per manifestar-se aquest dissabte, però el Departament d’Interior va ordenar que totes dues concentracions es fessin en llocs diferents per evitar conflicte directe. Com que el motiu real de la manifestació és una lloança a la repressió de l’1-O, les dues concentracions eren radicalment contràries, i la Conselleria de Miquel Buch ha volgut prevenir “alteracions de l’ordre públic, amb perill per a persones i béns”.

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, a Plaça Sant Jaume | @assemblea

Després, però, des de l’Acampada per la Llibertat -que està instal·lada a Sant Jaume des del passat Onze de Setembre tot i la retirada de tendes de campanya per part dels Mossos- es va demanar que aquest dissabte s’assistís a la plaça amb un llibre a la mà per seure al terra i llegir. 

 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa