El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els CDR preparen una “nova onada de combativitat” si inhabiliten Torra
  • CA

A dos dies de la vista del recurs de casació davant el Tribunal Suprem per si confirma la inhabilitació del president Quim Torra, els CDR escalfen motors. A través dels seus canals i xarxes han fet córrer un rètol de convocatòria d’una concentració de protesta el mateix dia que se sàpiga la decisió definitiva del Suprem amb el lema #sentenciemlos La lluita continua, amb el logo del CDR i un lloc -Jardinets de Gràcia- i una hora -2/4 de 8 del vespre-. 

Fonts dels diferents CDR convocants asseguren a El Món que “s’ha pres la decisió de recuperar el carrer i començar una nova onada de combativitat”. Una decisió que es posaria en marxa a partir que l’alta magistratura resolgui definitivament la inhabilitació de Torra. “Creiem necessari recuperar la confrontació contra l’Estat espanyol i les seves potes”, asseguren. 

Ara bé, els CDR també insisteixen que la protesta no serà només contra l’Estat sinó que també es dirigirà contra els partits independentistes amb poder institucional. De fet, avisen que també faran  “pressió al nostre Govern per fer efectiu el mandat de l’1 d’octubre i començar una desobediència real amb l’Estat“. “Vam començar l’11S i continuarem al carrer fins l’assoliment dels nostres objectius: La Independència i  la millora dels drets socials”, conclouen els CDR. 

 

La idea dels convocants és deixar clar que la protesta es farà el mateix dia que se sàpiga la decisió del Suprem encara que no s’hagi dictat sentència. En aquest marc, si el Tribunal decidís anunciar el fallo aquest dijous, després de la vista, i emetre la sentència un dies més tard, la protesta es faria el mateix dijous. 

11 de setembre

El passat 11 de setembre, el CDR també van convocar una protesta que va desfilar des d’Arc de Triomf fins als Jardinets de Gràcia que es va dispersar després d’algun intent de crema de contenidors. La marxa va passar per Urquinaona, un dels escenaris que s’havia assenyalat com un dels punts calents de la protesta. Finalment, la performance que va consistir en “cremar el règim del 78” es va fer a Girona amb Ronda Sant Pere. La protesta va transcórrer sense cap incident destacable. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa