El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els CDR critiquen la multa de 601€ per participar en una protesta en suport a Puigdemont
  • CA

Els CDR de Lleida veuen “inadmissible” que, segons asseguren, s’hagi sancionat amb 601 euros a una persona que va participar en una protesta convocada a Lleida contra la detenció de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont a Alemanya, el 25 de març de 2018. En aquest sentit, afegeixen que aquest individu no va ser identificat en cap moment de la mobilització, la qual va acabar amb l’entrada a l’estació de tren de Lleida-Pirineus i l’ocupació d’algunes de les vies. Per aquest motiu, expliquen que tot plegat demostra “l’existència de fitxers policials de caràcter polític, sistemàticament negats però evidenciats en diferents processos judicials”, segons han expressat en un comunicat.

Des dels CDR de Lleida han exigit al Govern que abandoni aquestes pràctiques “que reprimeixen la protesta”, segons han dit a la nota, i deixi d’utilitzar l’anomenada “llei mordassa”, sobre la qual també en demanen la derogació, de forma immediata i retroactiva, a l’executiu de l’Estat. Pel que fa al cas de l’individu que ha estat sancionat, expliquen que l’argumentació dels Mossos d’Esquadra es basa en el fet que “la identificació documental no era estrictament necessària” perquè, segons afegeixen, “la persona denunciada va ser reconeguda sense cap mena de dubte”.

Els CDR de Lleida també asseguren que sis veïns de Lleida i Alcarràs van ser detinguts per participar a les protestes davant la subdelegació del govern espanyol i que cinc més van ser acusats per aquest mateix motiu, tot i que, afirmen, “a cap d’ells se’ls va identificar ni detenir in situ”. A més, segons expliquen, la majoria d’aquestes persones no disposen d’antecedents policials ni penals; fet que apunta que també “es van utilitzar fitxers polítics per poder-los detenir o citar”. Ara, després de realitzar-se la fase d’instrucció, estan pendents de rebre l’escrit d’acusació de la Fiscalia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa