El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
CCOO veuria com una “irresponsabilitat absoluta” noves eleccions espanyoles
  • CA

CCOO veuria com una “irresponsabilitat absoluta” la convocatòria de noves eleccions a l’Estat espanyol si Pedro Sánchez no aconsegueix els suports per superar la investidura. El secretari general del sindicat a Catalunya, Javier Pacheco, diu a l’ACN que la successió de convocatòries electorals és una “mostra del fracàs de la política” i dificulta la recuperació dels “drets arrabassats” durant la crisi. “Menys votar i més aplicar el BOE com a element per millorar les condicions de vida de la gent”, assegura Pacheco. El líder sindical també lamenta la manca de pressupostos a Catalunya i insta els partits a buscar “consensos” i “trencar blocs” a la tardor per evitar que el Govern estigui “inhabilitat” i calguin uns nous comicis que no veu com “cap garantia de superar l’atzucac”.

Pacheco demana a la classe política que faci una “lectura real del que diuen les urnes”, que indiquen que “hi ha una majoria d’esquerres que pot formalitzar govern de manera àmplia i estable”. Tot i que assegura que els sindicats “no són ningú” per dir com s’ha de configurar el proper executiu espanyol, Pacheco lamenta la mala premsa que rep una coalició entre el PSOE i Unidas Podemos. “No és normal haver de beneir acords de coalició entre les tres dretes, fins i tot amb Vox, i que es vulgui demonitzar un acord entre Unidas Podemos i el PSOE. Els governs de coalició valen tant a la dreta com a l’esquerra”, afirma. Pacheco creu que uns nous comicis a l’Estat suposen un “risc important” i “una irresponsabilitat en tots els sentits” perquè les dretes podrien sumar i demana “no jugar amb foc”. “No ens podem permetre retardar més recuperar el camí cap a la recuperació dels drets arrabassats, que s’està cronificant”, diu.

Pressupostos a Catalunya

Sobre Catalunya, Pacheco assegura que és molt “complex” garantir la normalitat política, començant per “la pròpia dificultat d’articulació de consens dins del propi Govern”, i també pels “blocs al Parlament”. “Fa pràcticament impossible una articulació política normal”, lamenta el secretari general de CCOO. En aquest sentit, augura que la sentència del judici de l’1-O, prevista per la tardor, encara complicarà més l’estabilitat política i generarà “dificultats” per tirar endavant uns nous comptes.

Pacheco lamenta que sense pressupostos el govern queda “inhabilitat” i demana “esforços suficients per intentar trencar blocs al Parlament” i trobar “consensos”. “Estem fora de temps i la situació és molt greu per al desenvolupament del progrés social”, alerta, afegint que “les inversions estan frenant”. El líder de CCOO admet que el bloqueig pot acabar amb nous comicis a Catalunya, però diu que ell prioritzaria que “siguin capaços de posar-se d’acord i trencar blocs” perquè aquesta estratègia seria “més efectiva que votar un altre cop”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa